wtorek, 4 czerwca 2013

Pieczone młode ziemniaki z masłem czosnkowym podane ze sznyclem z indyka w towarzystwie miksu sałat.

W tym poście będą królować ziemniaki, młode ziemniaki, bo miały zupełnie nowy smak. Reszta to tylko skromny dodatek ;-)

Składniki:
młode ziemniaki
masło
sól, czosnek, rozmaryn
oliwa z oliwek
przyprawa do dań z grilla
sznycel z indyka
miks sałat

Przygotowanie:
młode ziemniaki namoczyć w zimnej wodzie, oskrobać, umyć i gotować w osolonej wodzie na "pół twardo", odcedzić z wody, wyłożyć na blaszkę do pieczenia, naciąć za pomocą widelca i noża, nasmarować masłem wymieszanym z wyciśniętym czosnkiem i rozmarynem, nie przejmować się jak masło rozpuści się na ciepłych "kartoflach", piec w nagrzanym piekarniku w 220 stopniach przez ok. 20-25 minut, w tak zwanym międzyczasie, przygotować pierś z indyka w przyprawach i oliwie, kiedy zostanie 8 minut do końca pieczenia "pyrów" zacząć grillować indyka, gdy wszystko gotowe wyłożyć porcję ziemniaków, mięsa z miksem sałat lub innym dodatkiem









Smacznego!

1 komentarz:

Wypowiedz się....