środa, 21 listopada 2012

Kiełbaska na ciepło.

Co jakiś czas jestem zaopatrywana w swojską kiełbasę.
Lubię ją jeść na różne sposoby np. samą z musztardą, smażoną razem z cebulką, w jajecznicy lub po prostu gotowaną z wody z dodatkiem frytek i ketchupu. I o tym będzie ten post.
Post kaloryczny i pyszny oraz nieskomplikowany.

Składniki:
ziemniaki na frytki
swojska kiełbasa
ketchup
sól

Przygotowanie:
ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki, smażyć partiami na rozgrzanym oleju, gdy frytki są lekko zarumienione do wrzącej wody wrzucić kawałki kiełbasy, można je lekko naciąć nożem z jednej strony, gotować przez ok. 5 minut, frytki z nadmiaru tłuszczu odcedzić na ręczniku papierowym, posolić, wyjąć kiełabsę z wody, wszystko ułożyć na talerzu i zajadać się.




Smacznego!