wtorek, 9 października 2012

Tost.

Tosty jadam zazwyczaj na śniadanie, to taka alternatywa, gdy w domu nie ma świeżego chleba, a dwu-trzy dniowy. Ale tosty najlepsze są jednak z prawdziwego tostowego chleba. Do środka można wkładać na prawdę różne składniki.

Składniki:
chleb tostowy
żółty ser lub camembert
wędlina (szynka, żywiecka, polędwica)
krążki cebuli
pomidor lub ketchup, majonez

Przygotowanie:
na kromkę chleba położyć plasterek ulubionej wędliny, sera, krążek cebuli, przykryć drugą kromką, dociśnąć, zapiekać w nagrzanym tosterze do momentu zarumienia się pieczywa, wyłożyć na talerz i podawać z pokrojonym pomidorem lub ketchupem, majonezem. Do tego pyszna herbata z cytryną i śniadanie gotowe w 5-10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....