wtorek, 8 maja 2012

Placki ziemniaczane.

Składniki:
ziemniaki
cebula
jajko
mąka
sól, pieprz
olej
śmietana

Przygotowanie:
ziemniaki i cebulę obrać, umyć, zetrzeć na tartce na drobnych oczkach, dodać jajko lub dwa, mąkę, sól, pieprz, wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do momentu zrumienienia, podawać według uznania.

Dla mnie numer jeden to ze śmietaną ;-)




Mogą być z tartym żółtym serem

Albo same, bo też smakują wyśmienicie

3 komentarze:

  1. dla mnie smietana i cukier .. ale masz super ja czesto nie robie bo nie lubia u mnie ;/
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. na słodko mówię stanowczo nie ;-)
    Olesia jak lubisz to warto czasem sobie samej usmażyć ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam placki ziemniaczane :-)

    OdpowiedzUsuń

Wypowiedz się....