niedziela, 15 kwietnia 2012

Makaron sojowy po chińsku.

To danie bardzo lubię ze względu na jego szybkość w przygotowaniu i oczywiście smak.

Składniki:
makaron sojowy
mieszanka chińskich warzyw
pierś z kurczaka
fix do potraw chińskich
sól, pieprz
jajko lub dwa

Przygotowanie:
pierś umyć, pokroić na małą kostkę, w rondelku rozgrzać trochę oliwy z oliwek, podsmażyć lekko kurczaka, dodać mieszankę warzyw, całość mieszać, jak wszystko będzie miękkie, doprawić solą i pieprzem, fix do potraw chińskich przygotować tak jak na opakowaniu, dodać do rondelka, wszytko chwile mieszać, makaron sojowy zalać wrzątkiem na ok. 5-10 minut, później makaron przełożyć na patelnię, dodać jajko lub dwa, ponownie zamieszać, aż jajka się zetną, nałożyć na talerz i polać sosem z warzywami i kurczakiem.
Obiad gotowy w 20-30 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....