wtorek, 28 lutego 2012

Sos pieczarkowy z dodatkami.

Jak to bywa w tygodniu, najlepszym sposobem na szybki obiad po pracy to danie z tego co ma się w lodówce, ja znalazłam u siebie zakupione wcześniej pieczarki, cebulę, makaron penne (zresztą mój ulubiony), sos grzybowy, niestety z torebki, ale musiałam się przemóc, żeby cokolwiek zrobić i zjeść na ciepło.

Składniki:
makaron
pieczarki
cebula
szynka
sos grzybowy
łyżka śmietany
sól, pieprz

Przygotowanie:
pieczarki umyć, pokroić w dość grube talarki, wrzucić na rozgrzaną patelnię i odparować z nich wodę do momentu zrumienienia, przełożyć do miski, na tej samej patelni na odrobinie oliwy z oliwek usmażyć pokrojoną cebulę i szynkę lub jakąkolwiek wędlinę, ugotować makaron w osolonej wodzie, przygotować sos według przepisu na opakowaniu, gdy sos jest już gotowy, przełożyć pieczarki i usmażoną cebulę z szynką, doprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę śmietany, całość mieszać i jeszcze chwilkę gotować na małym ogniu, gotowy sos pieczarkowy z dodatkami podać z ulubionym makaronem



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....