poniedziałek, 23 stycznia 2012

Placki z cukinii.


Składniki:
cukinia
mąka
jajko
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
cukinie umyć i zetrzeć na tartce o grubych oczkach, odsączyć nadmiar wody, dodać całe jajko, mąkę,
doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość, ciasto odstawić na 10-15 minut, jeżeli pojawi się woda dodać jeszcze trochę maki, placki smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia, wyłożyć na papier ręcznikowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, podawać z ulubionymi dodatkami np. z kwaśną śmietaną





 
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Kiedyś też robiłam placuszki z cukinii, niesamowicie lekkie i smaczne ;) Aż poczułam ich zapach, widząc na zdjeciu! :)

    OdpowiedzUsuń

Wypowiedz się....