wtorek, 6 września 2011

Makaron świderki z kabanosem.

Wracając dziś z pracy, nie miałam siły na zakupy.W pracy jak co dzień wypiłam tylko kawę, później zjadłam croissanta z jogurtem.
Tak, więc w planach miałam zjedzenie na obiadokolację jakieś szybkie kanapki.
Ale jednak udało mi się "wyczarować" szybkie ciepłe danie.

Składniki:
makaron świderki
cebula
pieczarki
kabanos
sos bolognese np. fix knorr (niestety)
sól, pieprz

(ilość według uznania)

Przygotowanie:
cebulę i pieczarki pokroić w pół talarki, kabanosa w niewielkie kawałki, na patelni podsmażyć cebulę na odrobinie oleju lub oliwy z oliwek, następnie dodać kabanosa i pieczarki, sos wymieszać z wodą (tak jak na opakowaniu) i dodać do całości, chwilę mieszać, podawać z makaronem gotowanym al dente.


i pyszne danie gotowe.


Smacznego!