środa, 23 listopada 2011

Pieczony halibut.


Składniki:
filety halibuta
ziemniaki
cytryna
przyprawa do ryb
sól, pieprz
oliwa z oliwek
przyprawa do dań z ziemniaków
rozmaryn

Przygotowanie:
halibuta ułożyć na kawałku folii, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, położyć plasterki cytryny, zawinąć w folię i odstawić na 1-2 h do lodówki, obrane ziemniaki gotować w osolonej wodzie 10 minut od momentu zagotowania się wody, następnie odcedzić, wyłożyć na blaszkę z piekarnika, posypać rozmarynem  i przyprawą do ziemniaków, całość polać odrobiną oliwy z oliwek, piec ok. 15-20 minut z temperaturze 200st. C, gdy ziemniaki są już lekko przyrumienione, obok w piekarniku położyć halibuta w folii i piec kolejne 20 do maks 30 minut w tej samej temperaturze co wcześniej ziemniaczki. Gotowy obiad podać na talerzu z dodatkiem miks sałat.


 Obiad pyszny!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się....